Wat is Ecologo?

Wat is Ecologo?

Ecologo is een milieuvriendelijke vorm van outdoor reclame en draagt een ecologische boodschap uit; ‘Eco-logisch’. Zo draagt Ecologo op natuurlijke wijze bij aan een schone omgeving en een beter milieu. Wij durven daarom ook te zeggen: Hoe meer Ecologo hoe beter.
In tegenstelling tot de reguliere reclame-uitingen in de openbare ruimte is deze manier van reclame maken in de stad niet alleen milieuvriendelijker, maar ook verrassend en innovatief.

Het concept bestaat uit 2 onderdelen.

1: ‘reversed logo’. Hierbij wordt met een hogedrukreiniger het logo van het bedrijf op de vuile straat zichtbaar gemaakt. Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van water en een sjabloon. Het logo of de afbeelding is ongeveer 3 weken zichtbaar en zal door vervuiling vervagen en uiteindelijk weer verdwijnen zonder hiervoor ook maar iets te hoeven doen.
2: ‘green logo’. Hierbij wordt door middel van krijt een afbeelding op de stoep of weg gecreëerd. Dit ecologische product vervaagd binnen 1 a 2 weken (afhankelijk van de weersomstandigheden) en gaat uiteindelijk volledig op in zijn omgeving. Voor een toepassing van 1 of 2 dagen wordt het logo met groene zeep en water verwijderd. De logo’s worden te voet aangebracht of bij een groter gebied; met behulp van een bakfiets.Beide uitingen zijn tijdelijk, milieuvriendelijk, en brengen geen schade aan het wegdek of stoep.

Waarom 2 varianten?

Reversed graffiti heeft het beste effect op beton. In veel stedelijke centra wordt gewerkt met natuursteen of gebakken klinkers. Deze en aanverwante bestratingen lenen zich alleen voor de ‘green logo’ variant. (krijt)

Voor meer informatie kunt u bellen met 0641251636
of mailen naar info@ecologo.nl